19.9.2011

Kuninkuusjuoksut 17.9.

Pitkän matkan arvokilpailut eli Kuninkuusjuoksut kisattiin tänä vuonna Virpiniemessä. Osallistujia kertyi ihan mukavasti, tosin vain kolmesta rodusta. Sijoituksia juostiin useammassakin rodussa, mutta kuninkuuksista juostiin vain salukien, faaraokoirien ja whippetien kesken. Rataennätyksiä paukuteltiin useaankin otteeseen.

Normaalimittaisia whippetnarttuja oli kisassa 8 ja joukossa niin kovia nimiä, että pikkuisen hirvitti Aina-juniorin puolesta! Kolmas kisa ja kaksi 480m starttia, joissa arvatenkin mentäisiin lujaa.

Alkuerälähdöt tehdään aina siksak-systeemillä eli lähdöissä on kaikentasoisia koiria (pisteiden mukaan). Ainan alkuerälähdössä pinkoivat viime vuoden kuningatar Irmeli ja kokenut Pimu, jolla oli myös voimassaoleva rataennätys. Pimu widerina lähti ulkokopista, Irmeli sisältä ja Aina kolmoskopista.
Tiukkaakin tiukempi vääntö Irmelin kanssa alkoi heti lähdön jälkeen, siinä oli jännitettävää kerrakseen! Viimein Aina sitten otti ja meni lopullisesti ohi.............!!! Alkuerävoitto aikaan 32,72s!

Emmi Ventelän kamerasta löytyy jälleen hienoa kuvasatoa, kiitos!
http://baxter.kuvat.fi/kuvat/Whippet+racing/2011/Kunkut+17.9/

Pitkän matkaa mentiin vuoroin Irmeli, vuoroin Aina edellä


Kuuden koiran A-finaaliin lähdettiin aikojen mukaisissa paidoissa: Aina huikeasti kakkosena 0,08s Martan perässä. Koppiarvonnassa Aina sai vitosen. Heti lähtökiihdytyksessä Ainan ja Nopan ajolinjat ristesivät jysähtäen niin että ulkokoppien tytöillä meni kunnon kolaroinniksi. Ja ykköskaarteessa kompuroitiin vielä vähän jotain lisää. Etenkin tuo koppien jälkeinen jytinä otti sydämestä, siinä kun haukkasi Ainallakin jo koppa rataa...
Lopputulos oli lopulta kuitenkin komeasti finaalin neljäs aikaan 33,41s. Aika huikea fiilis! :) Voiton vei hienosti Martta aikaan 32,82s, hopealle Kamu 33,18s ja pronssille Irmeli 33,37s.

Ainalla ja raitamanttelisella Nopalla menee reittisuunnitelmat ristiin
KOPS!
Ja nokka maata kyntäen... Ei ihme, että oli silmät ja suu aivan täynnä hiekkaa startin jälkeen!
Mutta eteenpäin, sano mummo lumessa!

Koiraa lämmitellessä ja jäähdytellessä melkeinpä kaikki muut lähdöt jäivät näkemättä, mutta toisaalta tunnelmaa riitti lämmittelypoluillakin. Kyllä oli taas kerran mukavaa whippetväkeä liikkeellä, kilpailu oli ehkä piinaavan tiukkaa mutta tunnelma aivan muuta! :)

Ainan osalta nämäkin karkelot menivät varsin nappiin, papua riitti hyvin painaa - ehkä jopa kiihdyttää! - loppuun asti ja palautuminen kahdesta startista tuntui ongelmattomalta. Nyt höntsäillään pari viikkoa ja sitten on suunnitelmissa vielä kauden viimeinen rataralli Helsingissä.

2 kommenttia:

  1. No mutta huh mikä kyntö, nyt vasta näki mitä todellisuudessa tapahtui! Hyvä Aina, sisukas taistelija!Sari

    VastaaPoista
  2. En näe yhtään katsoa kuvia koska aurinko paistaa, mutta katon ne myöhemmin, koska Aina on selkeästi aika kovis...! Hyvä Aina hyvä te, hyvä teidän joukkue! pusipusipus

    VastaaPoista